L’associació Todos En Azul acusa el Ministeri d’Educació de denegar enguany unes ajudes que consideren “bàsiques” per la teràpia del seus fills
Més de 50 famílies amb nens i nenes amb autisme dels centres d’educació especial Estela, Sant Rafael i SOLC de Tarragona s’han quedat enguany sense dues beques MEC de reeducació, la pedagògica i la de reeducació en el llenguatge, que atorgava cada any el Ministeri d’Educació. Segons la Fundació Estela de la Xarxa Santa Tecla, -que gestiona aquest centre d’educació especial-, tècnics del Ministeri els van argumentar que consideren “que aquests serveis ja els proporciona el mateix centre educatiu i, per tant, en assistir a un centre privat, ho han d’assumir els pares”. En el cas d’aquest centre, es dona la paradoxa que el govern espanyol només ha atorgat les beques a les famílies que combinen l’escolarització entre l’Estela i una altra escola pública i, en canvi, ha denegat les ajudes a aquelles que només porten els seus fills a l’Estela, és a dir, que pateixen un grau d’autisme més sever que les altres.
Des de l’associació Todos En Azul de Tarragona, que dona suport a famílies amb infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), han mostrat la seva “indignació” per les raons facilitades pels tècnics del Ministeri. En concret, li recorden que “les beques MEC t’ajuden a seguir treballant per al teu fill, en serveis extraescolars de reeduació per a teràpies per als infants amb autisme sever” i afegeixen “les beques MEC són molt importants per a ells perquè permeten millorar les teràpies personals”. Les famílies afectades consideren “un insult que se’ns compari una activitat extraescolar per a una teràpia amb qualsevol activitat extraescolar convencional”.
Todos En Azul també recorda que aquestes teràpies extraescolars costen al voltant d’uns 3.000 euros anuals i, que, gràcies a les beques, les famílies poden gaudir-les amb la meitat de preu, especialment aquelles que tenen menys recursos.
La Xarxa Santa Tecla ha comunicat a les famílies afectades que presentarà recursos personalitzats -un per cada alumne- amb l’objectiu de poder aconseguir aprovar, almenys, una de les dues beques reeducacionals.
Per tot plegat, les famílies afectades exigeixen al Ministeri d’Educació que obligui a la tècnica responsable de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica (EAP), que ha denegat les seves beques, a reconsiderar la seva postura.